کشف ورودی به جهان مردگان-راهبرد معاصر

کشف ورودی به جهان مردگان

مطالعه تیمی از باستان‌شناسان جزئیات جالبی درباره شکل سازه‌های زیرزمینی در اختیار مخاطبان قرار داده و اطلاعاتی را درباره یک شهر معنوی، که توسط مردمان زاپوتک در عصر پیش-اسپانیایی در این دوران ساخته شده، آشکار می‌سازد.
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۷ - ۱۳ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 04
کد خبر: ۱۹۲۵۹۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ سالیان دراز این باور وجود داشته است که در زیر سازه‌های سنگی بسیار غول‌پیکری که در محوطه باستانی میتلا در ایالت جنوبی اوآخاکا در مکزیک قرار دارد، مردمِ باستانی زاپوتِک یک هزارتوی پیچید و وسیع از اتاقک‌ها و راهرو‌ها را ساخته‌اند.

تصور می‌شد که این شبکه تونلی درنهایت به جهان زیرین مردگان به نامِ لیوبا Lyobba ختم می‌شود. در سال ۲۰۲۲، تیمی از باستان‌شناسان مکزیکی پروژه‌ای بلندپروازانه را برای کشف حقیقت این افسانه باستانی آغاز کردند و با اتکا به ابزار‌های غیرتهاجمی ژئوفیزیکی می‌خواستند بدانند که واقعاً چه چیزی در زیر این محوطه باستانی خفته است.

حالا این تیم تحقیقاتی نخستین گزارش از اولین فصل کاوش‌های خود را منتشر کرده که تأیید می‌کند یک مجموعه زیرزمینی متعلق به زاپوتک‌ها در این ناحیه وجود دارد.

مطالعه آن‌ها هم‌چنین جزئیات جالبی درباره شکل سازه‌های زیرزمینی در اختیار مخاطبان قرار داده و اطلاعاتی را درباره یک شهر معنوی، که توسط مردمان زاپوتک در عصر پیش-اسپانیایی در این دوران ساخته شده، آشکار می‌سازد.

پروژه کشف ورودی شهر مردگان به صورت رسمی با همکاری چند نهاد در مکزیک شامل مؤسسه ملی تاریخ و مردم‌شناسی مکزیک، دانشگاه ملی مستقل مکزیک و انجمن اکتشاف و تحقیقات باستان‌شناسی انجام شده است.

تیم تحقیقاتی به‌جای استفاده از شیوه‌های سنتی حفاری از تکنولوژی تصویربرداری ژئوفیزیکی استفاده کرد تا فضا‌های زیرزمینی پنهان را در سکونتگاه باستانی میتلا پیدا کند. تکنولوژی‌هایی که در این پروژه استفاده شده‌اند شامل رادار نفوذ به زمین (GPR)، توموگرافی مقاومت الکتریکی (ERT) و توموگرافی صدای زلزله می‌شوند که هر کدام‌شان از مأموریت‌های الکترومغناطیسی برای نفوذ به سطح زمین و تولید تصاویری که در آنسوی موانع فیزیکی وجود دارند، استفاده می‌کنند.

محققان مکزیکی با ترکیب نتایج دستورالعمل‌های اسکن فشرده توانستند مدل‌های کامپوزیتی سه‌بعدی را از جهان زیرین که در زیر سطح میتلا قرار داشت، تولید کنند.

مهم‌ترین یافته آن‌ها که از طریق مشاهده ژئوفیزیکی به دست آمد، وجود چندین اتاقک و تونل پیچ‌درپیچ در زیر چند سازه روزمینی به نام گروه کلیسا بود (۵ مجموعه سازی روزمینی در میتلا وجود دارد و این یکی شامل کلیسای کاتولیک است که در اواخر قرن شانزدهم ساخته شده است).

مدارکی که از دوران استعمار اسپانیایی به جای مانده است این ورودی را، دروازه‌ای به معبد لیوبا شناسایی کرده، جایی که عبادت‌کنندگان برای پیوند با خدا و ارواح مردگان‌شان وارد آن می‌شدند.

در سپتامبر امسال پروژه لیوبا دور جدیدی از تصویربرداری‌ها در میتلا را آغاز خواهد کرد. مناطقی که در زیر گروه ساختمان‌ها به سمت شمال و غرب گروه کلیسا و گروه ستون‌ها قرار دارد، مطالعه خواهد شد تا وسعت واقعی مجموعه زیرزمینی ساخته شده توسط زاپوتک‌ها مشخص و معلو شود که آیا مجموعه زیرزمینی بزرگ‌تر از تخمین‌های اولیه بوده یا خیر. /راهنماتو

ارسال نظر
آخرین اخبار